Made blue duurzaam drinkwater

Water lest de dorst. Zeker op zonnige zomerdagen. Wij serveren kraanwater omdat dat lekker en gezond is. Helaas zijn er nog altijd veel landen waar mensen uren per dag moeten lopen om water te halen dat vaak nog vervuild is ook. Zij kunnen niet werken of naar school en kunnen zo nooit een gezond bestaan opbouwen.

Kraanwater

Wist je dat het meeste kraanwater niet eens zoveel verschilt van bronwater of mineraalwater? In 60% van de merken wordt er namelijk gewoon uit dezelfde bron getapt. De Keuringsdienst van Waarde geeft zelfs aan dat je in Utrecht met bronwater je wc doortrekt. Kijk maar eens naar dit filmpje en kom erachter wat de bron is van ons bronwater.

Daarnaast is kraanwater een stuk goedkoper en duurzamer, aangezien het niet getransporteerd hoeft te worden. Wij hoeven hier alleen even de kraan open te zetten en we hebben gekoeld stil of bruisend water.

Hoe werkt dat dan precies? Heel simpel. MADE BLUE heeft in onze bar een waterkoeler geïnstalleerd en voegt er wat koolzuur aan toe als we het water bruisend willen serveren.

Bekijk ons filmpje over hoe wij nadenken over duurzaamheid.

Voor elke fles water die wij bij ons op de restauranttafel zetten, geven we een donatie aan MADE BLUE. Zo zorgen we voor 700 liter drinkwater per fles in landen waar dat hard nodig is zoals Ethiopië, Ivoorkust en Senegal. 

September 2019

Vanaf de start tot op heden hebben wij gezorgd voor ruim 13044850 liter schoon drinkwater. Wij kunnen met de jaarlijkse donatie van de Eetvilla 18.000 gezinnen voorzien van schoon drinkwater en dat mede dankzij onze gasten.

Made Blue